روزشمار عملیات های دفاع مقدس

نوار زمان هشت سال جنگ تحمیلی

کد خبر : 50219
تاریخ خبر : 1399/04/30-06:37
تاریخ به روز رسانی : 1399/04/30-06:42
تعداد بازدید : 133
نسخه قابل چاپ

21تیر 61

در پی عملیات موفق طریق القدس و فتح المبین و بیت المقدس، قطعنامه 514 در شورای امنیتسازمان ملل متحد به تصویب رسید که ـ با توجه به رسیدن نیروهای ایرانی به مرزهای بین المللی و آمادگی برای عبور از آن ـ به خطر افتادن صلح و امنیت بین المللی و تقاضای آتش بس و بازگشت نیروها را به مرزهای بین المللی مطرح کرده بود.

21تیر 61
چرا ایران قطعنامه 514 را در 21 تیرماه 1361 رد کرد؟
ایران به دنبال یک صلح پایدار در منطقه بود در حالی که قطعنامه 514 شورای امنیت هیچ نگاه جدی به صلح و لوازم آن نداشت. در بندهای شش گانه این قطعنامه هیچ اشاره ای به تعیین متجاوز، تنبیه متجاوز و پرداخت غرامت نشده بود و تنها به آتش بس اکتفا شده بود که بر ابهامات موجود در راه صلح می افزود. گذشته از آن، این قطعنامه از نظر سیاسی برای تامین نظر عراق، با پیشنهاد اردن و حمایت امریکا تصویب شد.

قبل از این و زمانی که بخش بزرگی از خاک ایران در اشغال عراق بود، شورای امنیت هیچ گاه فراتر از آتش بس حرفی نزده بود، اما در این قطعنامه خواستار عقب نشینی به مرزهای بین المللی شده بود که درخواستی بی معنی بود و با پیروزی های ایران در چهار عملیات بزرگ آزادسازی مناطق اشغالی، بخش عمده این موضوع قبلا حاصل شده بود.

عراق اقدامات عملی برای پذیرش قطعنامه 514 انجام داد، صحیح نیست؛ زیرا عقب نشینی به مرزهای بین المللی از جمله بندهای این قطعنامه بود در حالی که عراق پس از تصویب این قطعنامه نیز همچنان ارتفاعات آق داغ، میمک، قلاویزان و .... و شهر نفت شهر را در اشغال خود نگه د اشته بود. اگر منظور عقب نشینی عراق پس از عملیات بیت المقدس و قبل از قطعنامه 514 باشد باید گفت که ارتش عراق ناچار به عقب نشینی شد.

برچسب ها :

نام*
ایمیل*
نظر*


© 1397 کلیه حقوق محفوظ است | طراحی وب سایت
x - »